New York- Staden som aldrig sover

New york är USAs mest folkrika stad med 8,5 miljoner människor, i hela storstaden New york så bor nära 20 miljoner människor. Den populära staden brukar kallas the Big Apple eller staden som aldrig sover, och det gör den inte heller, här finns det alltid liv och rörelse. Vi tänkte dela med oss utav våra tio måsten när du besöker staden för första gången.

  1. Något som ökat starkt de senaste åren är att göra en sightseeing från ovan nämligen med en helikopter. Turen är väl kanske inte det billigaste man kan göra med priser runt 150 dollar per person. Samma pris för både vuxna och barn. Men det är värt vartenda öre att få uppleva detta, rekommenderas starkt.
  2. Gå och se en musikal på berömda Broadway. På Broadway så uppträder världens bästa röster och skådespelare och det är verkligen en upplevelse för livet. Biljetter kan bokas i förhand och det är både billigast och lättast att få tag i biljetter från måndag till torsdag då helgerna i regel är uppbokade långt i förväg.
  3. Hoppa på en Hop-on buss och upptäck New york från ett öppet busstak. Du kan välja vilken tur du vill ta, det finns bland annat Bronx-tour, Brooklyn-tour och Up-town tour. På varje buss sitter en guide som ger tips och råd om vad som finns att upptäcka i staden.
  4. Empire state building- Är en självklarhet men tyvärr så kan det var väldigt långa köer, men det kan det vara värt.
  5. Att upptäcka New york till fots är egentligen det bästa man kan göra. Staden är väldig logisk och man behöver inte ha världens bästa lokalsinne för att hitta runt.
  6. Ta en picknick i Central park och titta på folk och ta det lugnt, insup känslan och njut.
  7. Åk ut till Coney Island och gå runt på tivolit som finns där eller om det är varmt så kan du besöka stranden och njuta av ett svalkande dopp i havet. Stämningen på den här halvön är alltid på topp och det är väl värt att avsätta en dag av sin New york vistelse här.
  8. Besök en äkta Amerikansk diner. På en Diner så kan du käka oxfile och dricka en öl klockan sju på morgonen eller beställa in frukostmat på kvällen, det finns verkligen allt på menyn. Portionerna är också väldigt amerikanska, det vill säga väldigt stora.
  9. Staden New york är precis som Stockholm omgett av vatten, passa på och ta en dagstur på en båt och upptäck staden på ett lite annorlunda vis. Det finns också båtrestauranger där du kan inmundiga din middag medan du njuter av utsikten av staden.
  10. Shoppa! Att åka till New york och inte shoppa går liksom inte. Är dollarn låg så får du dessutom mycket för pengarna. I New york så finns verkligen något för alla plånböcker med massor av loppmarknader, varuhus, lyxbutiker och outlet marknader där du kan handla märkesvaror för en billig penning.